Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Ανανέωσε ο Κλάους στο ΠΑΟΚ!Φήμες ότι υπάρχει και μπόνους για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ...

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Τα σχέδια του Αναστασίου!

Σε πέντε τομείς έχει καταλήξει ο Γιάννης Αναστασίου προκειμένου να φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκη.


Αρκετές ώρες μπροστά από το DVD αναμένεται να περάσουν αυτές τις ημέρες οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Γιάννη Αναστασίου να τους αναλύει ποια είναι ακριβώς τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουν στο Φάληρο, ώστε να φύγουν νικητές από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό έγινε και κατά την προπόνηση της Παρασκευής, με τον τεχνικό των «πρασίνων» να εστιάζει σε πέντε συγκεκριμένους τομείς, όπως αναφέρει η «Live Sport».

Το πρώτο ήταν το... φροντιστήριο που έκανε στους «πρωτάρηδες» για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο «Καραϊσκάκη», αφού οι περισσότεροι από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας δεν έχουν ανάλογη εμπειρία. Μάλιστα ο Αναστασίου συζήτησε και κατ' ιδίαν με αρκετούς εξ αυτών.

Επιπλέον εστίασε στις «κομπίνες» που κάνει ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις. Συγκεκριμένα ανέλυσε μεταξύ άλλων τις κινήσεις των παικτών των «ερυθρολεύκων» στα κόρνερ, αλλά και στα φάουλ έξω από την περιοχή. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να εφαρμόσει «ζώνη» στα φάουλ και man to man στα κόρνερ, κάτι άλλωστε κάνει και σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο.

Μοιράστηκαν μάλιστα και συγκεκριμένοι ρόλοι σε κάθε παίκτη για τον προσωπικό του αντίπαλο.
Ένα ακόμα στοιχείο ήταν ο περιορισμός της τριάδας των Τσόρι-Ολαϊτάν-Κάμπελ, τους οποίους και θεωρεί τη σοβαρότερη απειλή για την ομάδα του ο Αναστασίου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις αδυναμίες του Ολυμπιακού στα στημένα, επισημαίνοντας το πως ακριβώς λειτουργούν οι Πειραιώτες σε φάσεις άμυνας, ποιες είναι οι αδυναμίες, ποια τα πλεονεκτήματά τους και πως θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι».

Όσο για το πέμπτο αφορά στη δομή των γρήγορων αντεπιθέσεων σε ανοργάνωτη άμυνα. Ο Αναστασίου έχει εντοπίσει ορισμένες αδυναμίες του Ολυμπιακό στο αμυντικό τρανζίσιον κι έκανε έτσι ξεχωριστή ανάλυση για τις κινήσεις των επιθετικών και φυσικά του Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου