Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Ανανέωσε ο Κλάους στο ΠΑΟΚ!Φήμες ότι υπάρχει και μπόνους για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Νίκη,γιατί χανόμαστε!

Μπορεί πολλοί να μη το καταλαβαίνουν,αλλά το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής εκτός από δύσκολο,είναι και το πλέον κομβικό ενόψει της συνέχειας.Με απώλεια...χανόμαστε!



Έφτασε στο Βίλνιους χθες Πέμπτη η Εθνική για το αποψινό ματς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας.Θεωρώ πως ρεαλιστικά οι πιθανότητες για τη πρώτη θέση είναι λίγες,όμως αν η Ελλάδα δεν κερδίσει σήμερα τα βλέπω δύσκολα ακόμα και για τη κατάληψη της δεύτερης θέσης!
Εύχομαι αυτό να το έχουν καταλάβει οι διεθνείς μας...


Συνθήκες
Αλήθεια τώρα,ποιος πιστεύει ότι το momentum αυτό ευνοεί την Εθνική;Η ομάδα μας προέρχεται-έστω και 3 μήνες πίσω-από τη πιο βαριά ήττα της τελευταίας πενταετίας...Προέρχεται από τη πλήρη απαξίωση του ελληνικού κοινού,έχει πολλές απουσίες,και διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα ρόστερ με κάποιους παίκτες "σκασμένους"(Σαλπιγγίδη,Κατσουράνη,αλλά και όλους αυτούς που παίζουν στο εξωτερικό και τελείωσαν πρόσφατα τις υποχρεώσεις τους),αλλά και κάποιους "σκουριασμένους"(κυρίως τους παίκτες του ΟΣΦΠ,και το Καρνέζη ίσως).
Η ψυχολογία δεν είναι στα καλύτερά της,και αν προσέξατε τις δηλώσεις των διεθνών και του Σάντος το σημερινό ματς χαρακτηρίζεται από όλους ως "Ο τελικός".Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι καλό...

Προετοιμασία
Όσον αφορά τώρα τη προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μας πριν από αυτό το κρίσιμο-προσοχή,όχι σπουδαίο-αγώνα,νομίζω πως όλα κύλησαν ομαλά.Προφανώς και ο Σάντος θα ήθελε να μην έχει η ομάδα απουσίες(τους δύο Παπαδόπουλους για την άμυνα περισσότερο),όμως έχει αναγκαστεί τις τελευταίες ημέρες να ζει με αυτούς που έχει.
Το σύστημα λογικά θα'ναι 4-3-3.Από τα όσα μου έχουν πει απεσταλμένοι από το Βίλνιους,ο Καρνέζης προορίζεται για βασικός γκολκίπερ,στην άμυνα θα δούμε(από δεξιά προς αριστερά)Τοροσίδη,Μανωλά,Σωκράτη,Χολέμπας.Στο κέντρο Κατσουράνη,Μανιάτη,"Κάρα",και μπροστά το Γκέκα κορυφή,το Σαμαρά αριστερά του και-μάλλον-το Χριστοδουλόπουλο δεξιά.
Λογική η άμυνα-αν και φοβάμαι λίγο τις επιστροφές του Χολέμπας-,σωστό το κέντρο με κουρασμένους όμως παίκτες,ορθότατη επιλογή ο "καυτός" Γκέκας για την επίθεση με το Σαμαρά αριστερά,όμως αμφιβάλλω πολύ για τη χρησιμοποίηση του Λάζαρου-ιδιαίτερα καλή χρονιά δεν έκανε φέτος.
Θα προτιμούσα έναν Κονέ ή έναν Σαλπιγγίδη για τα δεξιά.



Λιθουανία
Πόσες ελπίδες μπορεί να έχει μια ομάδα που βρίσκεται στο 112 της παγκόσμιας κατάταξης,κόντρα σε μια ομάδα που είναι 100(!) θέσεις μπροστά της και έχει πολύ πρόσφατα κατακτήσει το EURO;Θεωρητικά,καμία!Οι θεωρίες και τα λόγια όμως δεν θα παίξουν σήμερα στο Βίλνιους,σωστά;Προφανώς και η Λιθουανία δεν είναι τίποτα μπροστά στην Εθνική Ελλάδος.Διαβάζοντας την ενδεκάδα που θα "κατέβει" απόψε κόντρα στην Εθνική,δεν γνώριζα σχεδόν κανένα!Μιλάμε για την απόλυτη ομάδα-αντιστάρ.Ένας Στανκεβίτσιους είναι,που κι αυτός έχει ψιλο-χαθεί στη Λάτσιο.
Ένας φίλος μου,που έχει ζήσει στη Λιθουανία,μου έλεγε πως τους κατοίκους της χώρας πιο πολύ τους ενδιαφέρει η Γιουροβίζιουν,παρά το ποδόσφαιρο!Έτσι πρέπει να'ναι,αφού δεν έχει κάτι να επιδείξει η εν λόγω Εθνική.
Τα παραπάνω όμως δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο πιστεύω(ας μη ξεχνάμε πως την έχουμε "πατήσει" κατά καιρούς από την Αλβανία ή τη Γεωργία..).Σήμερα η Ελλάδα δοκιμάζεται σε ένα γήπεδο σαν κι αυτό της Τερψιθέας(!).-Αμφιβάλλω αν ποτέ έχει παίξει κάποιος διεθνής επίσημο αγώνα σε τέτοιο χόρτο.Το γήπεδο θυμίζει γηπεδάκι προετοιμασίας,σαν κι αυτά που υπάρχουν στις Αυστρίες και τις Γερμανίες που παίζουν φιλικά οι ομάδες μας το καλοκαίρι!Η Λιθουανία τον ξέρει καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο,αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.
Αν η Ελλάδα δεν κερδίσει σήμερα,το γήπεδο θα φταίει;

Μουντιάλ
Κι εδώ έρχεται η μεγάλη "κάψα" όλων μας!Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οφείλει να κερδίσει σήμερα,διαφορετικά όλα θα είναι στον "αέρα"!Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες υπάρχουν να "γκελάρει" το απόγευμα η Βοσνία στη Λετονία για να έχουμε ελπίδες για τη κορυφή,όμως αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους παίκτες μας στα δύο μεταξύ μας ματς με τους Βόσνιους,και όχι τώρα.
Νομίζω πως η πρώτη θέση έχει "πετάξει",αλλά σαφέστατα σε περίπτωση νίκης μας και ήττας των Βοσνίων "μπαίνουμε" στο παιχνίδι.
Από'κει και πέρα όμως υπάρχει και η δεύτερη θέση που έστω και μέσω μπαράζ μπορεί να οδηγήσει στη Βραζιλία του χρόνου.Και αν νομίζετε πως αυτή είναι "καπαρωμένη",δείτε που βρίσκεται η Σλοβακία,και που θα βρεθεί η Λιθουανία αν μας κερδίσει απόψε...
Διαφωνεί κανείς για την ανάγκη που έχει η Ελλάδα για βαθμούς σήμερα στο Βίλνιους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου